Basisondersteuning en aanvullende ondersteuning

WMO gemeente Leeuwarden

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) in Nederland – bevorderen van zelfredzaamheid en meedoen in de samenleving.

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is een belangrijke wet in Nederland, met als doel om burgers te ondersteunen bij het bevorderen van hun zelfredzaamheid in het dagelijks leven en deelname aan de samenleving. Mensen die soms extra hulp kunnen gebruiken, bijvoorbeeld bij het boodschappen doen of bij uitdagingen op het gebied van sociale vaardigheden, worden geholpen. Dit helpt hen om zelfstandig te blijven wonen en te genieten van het leven. Binnen de gemeente Leeuwarden zijn Amaryllis en Windkracht058 sinds 2021 verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wmo-ondersteuning.

Basisondersteuning via Amaryllis

Binnen de Wmo zijn er twee soorten ondersteuning: basisondersteuning en aanvullende ondersteuning. Voor basisondersteuning is Amaryllis de aangewezen partij. Zij zijn verantwoordelijk voor het bieden van de basisondersteuning die mensen nodig hebben.

Denk hierbij aan hulp bij dagelijkse activiteiten en basiszorg. Een aanmelding voor Wmo-ondersteuning wordt altijd bij Amaryllis gedaan. Of het nu gaat om basisondersteuning of aanvullende ondersteuning, Amaryllis is altijd het eerste aanspreekpunt voor een aanmelding.

Aanvullende ondersteuning via Windkracht058

Als na aanmelding blijkt dat er aanvullende ondersteuning nodig is, dan krijgt Windkracht058 daarvan automatisch bericht via Amaryllis. Dit betekent dat Windkracht058 verantwoordelijk is voor het bieden van extra ondersteuning voor mensen die specifieke behoeften hebben. Wanneer er behoefte is aan gespecialiseerde ondersteuning die een bepaalde expertise vraagt, dan kan Windkracht 058 hierbij bijvoorbeeld helpen.

De Wmo past zich aan de behoeften van de inwoners aan, waarbij de hulp en ondersteuning bijdraagt aan zelfredzaamheid. Kortom, de Wmo en organisaties zoals Amaryllis en Windkracht058 maken het leven gemakkelijker voor mensen die wat extra hulp nodig hebben.

Contact met Windkracht058

Windkracht058 staat graag voor je klaar. Vragen, opmerkingen of feedback? We kijken graag samen met jou wat we voor je kunnen betekenen.

Contact opnemen